specialistische GGZ

In de Specialistische GGZ wordt intensiever behandeld. Belangrijke anderen zoals partners of kinderen zijn hierbij van harte welkom. Hierin wordt stilgestaan bij je zorgen en klachten, eerdere behandeling, je voorgeschiedenis, je huidige werk, woon- en sociale situatie en je doelen voor behandeling. Aan de hand daarvan wordt er samen met je een behandelplan opgesteld.

 

werkwijze

Behandelingen worden zo veel als mogelijk op maat gemaakt. Een goede indicatiestelling vinden wij belangrijk. We kijken hierbij goed waar de behandeling op gericht moet zijn. Dit kan gericht zijn op de ontwikkeling van inzicht en verwerking van moeilijke ervaringen uit het verleden. De behandeling kan ook gericht zijn op het leren van nieuw gedrag, en /of het verkrijgen van nieuwe gedachten door actieve interventies. Behandelingen kunnen zowel individueel als in een groep zijn, partners of belangrijke anderen worden waar nodig bij een behandeling betrokken. Naast gesprekstherapie bieden wij ook lichaamsgerichte therapie in de vorm van PMT oftewel, psychomotore therapie, en dramatherapie. Naast individuele behandelingen kunt u ook deelnemen aan een groepsbehandeling.

specialistische GGZ

afronding

Een behandeling afronden betekent niet altijd dat je volledig klachtvrij bent. Maar wel dat je je voldoende in staat voelt om zelf met vertrouwen het leven te leven, samen met belangrijke anderen.